Gezonde voeding voor een gezond hart

health

Gezonde voeding voor een gezond hart

Veel mensen zijn in de war over de term gezonde voeding. Nou, de waarheid is dat je het niet per se lekker hoeft te vinden als je dat niet wilt. Gewoon regelmatig gezond eten is een prima manier om uw hart gezond te houden en uw slagaders schoon te houden. Zoute voedingsmiddelen zoals melk en magere zuivelproducten, maar ook vetvrije zuivelproducten zoals yoghurt, zijn voorbeelden van gezonde voedingsmiddelen die de prestaties van uw hart kunnen verbeteren. Andere gezonde voedingsmiddelen zijn zalm en andere vette vis, sardines en andere vette vis.

gezonde voedingsmiddelen

Het goede nieuws is dat nu je veel meer weet over hoe je je hart gezond kunt houden, waaronder het behouden van een gezond gewicht, je nu ook veel meer weet over welke voedingsmiddelen je kunnen helpen met een gezond hart. Havermout bijvoorbeeld is rijk aan vezels, die helpen om je spijsvertering regelmatig te houden en je bloedsuikerspiegel te reguleren. Magere melk en yoghurt zijn ook rijk aan vezels en bevatten belangrijke voedingsstoffen zoals calcium, magnesium, kalium, vitamine D, en foliumzuur. Als je van noten houdt, dan zijn walnoten, amandelen en cashewnoten uitstekende bronnen van eiwitten en een verscheidenheid aan andere voedingsstoffen, waaronder vezels, ijzer en antioxidanten.

Vetten zijn een punt van grote discussie. Sommige studies hebben aangetoond dat er een verband zou kunnen bestaan tussen een verhoogde inname van verzadigde vetten en de ontwikkeling van hart- en vaatziekten. Wetenschappers hebben echter vastgesteld dat er in de meeste studies geen echt verband bestaat tussen verzadigde vetten en hartziekten. Dus als u ervoor kiest om uw consumptie van noten en vetten te verhogen, zorg er dan voor dat u dit met mate doet. Een goede plek om gezonde vetten te vinden is online.

Contact