Paleo Dieet Voedingsmiddelen

health

Paleo Dieet Voedingsmiddelen

dieet

In de voedingsleer is het dieet simpelweg de totale hoeveelheid voedsel die een organisme of mens binnenkrijgt. De term dieet betekent echter vaak het gebruik van een bepaalde inname van voedsel om specifieke redenen van gewichtsverlies of gezondheid (waarbij beide vaak met elkaar verweven zijn). Sommige soorten diëten zijn gericht op bepaalde voedselgroepen, zoals de zogenaamde dieetpiramide. Diëten werken echter het best als ze zijn afgestemd op een bepaald individu en zijn behoeften. Een diëtist kan helpen bepalen welk soort dieet het best aan iemands behoeften voldoet.

Er zijn verschillende grote debatten geweest over de vraag of een dieet gezond is of niet. Voorstanders van een dieet zijn van mening dat een dieet dat bestaat uit mager vlees, volle granen en verse groenten (vooral donkergroene bladgroenten zoals spinazie) gezond is. Tegenstanders beweren dat een dieet dat bestaat uit bewerkte voedingsmiddelen, fast food, en suiker misschien niet gezond is, en dat een dieet dat rijk is aan vis, melk, eieren, noten, en andere magere vleessoorten gezond kan zijn. Men zou kunnen stellen dat alle of de meeste van de hierboven genoemde items deel uitmaken van het paleo dieet, dat is gebaseerd op het geloof dat de mens kan leven zonder moderne gemakken zoals ongezond voedsel, bewerkt voedsel en suiker.

Eén ding om op te merken over het paleo dieet is dat het GEEN enkele graansoort uitsluit, zelfs niet de zogenaamd schadelijke geraffineerde granen zoals tarwe, maïs, en andere sterk geraffineerde granen. Paleo voorstanders geloven dat het eten van hele granen belangrijk is voor een goede gezondheid en om gewicht te verliezen. Paleo voedsel omvat fruit en groenten, vlees, vis, schelpdieren, peulvruchten, noten, en andere voedingsmiddelen met een hoger percentage koolhydraten, zoals rijst en pasta. Het kan in het begin verwarrend zijn om te begrijpen hoe dit dieet precies werkt, maar men gelooft dat het dieet werkt door uw lichaam te helpen bij het afbreken en zich te ontdoen van onnodige vetcellen en door de hoeveelheid mager spierweefsel in uw lichaam te vergroten. Veel deskundigen zijn het erover eens dat de sleutel tot succes met dit dieet is om langzaam te beginnen, de dingen één voor één te doen, een grote verscheidenheid aan verschillende voedingsmiddelen te eten, en uzelf niet het gevoel te geven dat u tekort komt. Wees volhardend, houd je aan je dieet, en je zou in staat moeten zijn om binnen een maand of twee resultaten te zien.

Contact