Voedingsmiddelen die helpen het hart gezond te houden

health

Voedingsmiddelen die helpen het hart gezond te houden

Er zijn veel mensen die denken dat ze veel junkfood moeten eten om het hart gezond te houden. Dat is echter helemaal niet waar, want er zijn veel gezonde voedingsmiddelen die je kunt eten om je hart gezond te houden en het risico op een hartaanval aanzienlijk te verlagen. Deze gezonde voedingsmiddelen zijn onder andere: zalm, tonijn, zalmeitjes, walnoten, knoflook, cheddarkaas, yoghurt, sojasaus, bananen, tomaten, wortelen, komkommer, kool, peterselie, honing, ijs en water. Deze gezonde voedingsmiddelen helpen niet alleen het hart gezond te houden, ze helpen ook de hartspieren gezond te houden.

Houd het hart gezond

Vis: Het eten van vis is een geweldige manier om hartgezonde voeding op afstand te houden, omdat het vol zit met omega - 3 vetzuren die zeer belangrijk zijn voor ons lichaam. Het eten van vis op regelmatige basis is een van de beste manieren om uw cholesterol te verlagen vanwege de hoge hoeveelheden goede vetten die er in zitten. Het zit ook vol met hart-gezonde voedingsmiddelen zoals; jodium, calcium, fosfor, kalium, vezels, magnesium, thiamine, vitamine D, mangaan, zink, niacine, en selenium. Elke portie vis vermindert uw risico met 16%.

Bonen: Het eten van bonen is een geweldige manier om hartgezonde voeding op afstand te houden, omdat bonen vol zitten met vezels, eiwitten, ijzer, vitamine A, vitamine C, vitamine B-12, kalium, fosfor en foliumzuur. Het eten van bonen is ook goed voor je maag omdat bonen boordevol vezels zitten, wat helpt om je spijsverteringsstelsel snel te reinigen. Slechts twee tot drie kopjes bonen per dag houden je maag gezond. Het eten van voldoende eiwitten in je dieet is ook essentieel voor het opbouwen van sterke spieren, dus het eten van veel mager vlees is een geweldige manier om eiwitten in je dieet te krijgen. Andere gezonde voedingsmiddelen om aan je dieet toe te voegen zijn noten en zaden; je kunt noten en zaden gemakkelijk vinden bij je plaatselijke kruidenier of supermarkt.

Contact

health

Nieuwsbrief