Waarom gezonde voeding belangrijk is

health

Waarom gezonde voeding belangrijk is

gezonde voeding

Gezonde voeding, mits met mate ingenomen, is zeer bevorderlijk voor onze gezondheid. Met gezonde voeding bedoelen we voedingsmiddelen die voldoen aan de volgende drie eisen: ze moeten rijk zijn aan voedingsstoffen; ze moeten gemakkelijk worden opgenomen; en ze mogen geen onaangename gewaarwordingen of ongewenste bijwerkingen veroorzaken. In wezen zijn gezonde voedingsmiddelen voedingsmiddelen die het lichaam voorzien van de voedingsstoffen die het nodig heeft, maar in een redelijke hoeveelheid. Een appel is bijvoorbeeld veel voedzamer dan een beker ijs. Hetzelfde principe geldt ook voor andere gezonde voedingsmiddelen.

Een gezond voedingspatroon is eenvoudigweg een voedingspatroon dat bijdraagt tot het behoud of de verbetering van de algemene gezondheid. Een gezonde voeding voorziet het lichaam van vitale voedingsstoffen: mineralen, water, micronutriënten, eiwitten en voldoende energie. Ouders kunnen hun kinderen onder meer helpen aan de eisen van een gezonde voeding te voldoen door hun de juiste soorten voedingsstoffen te geven. Voor opgroeiende kinderen is het bijvoorbeeld belangrijk dat ze voldoende vitaminen en calcium binnenkrijgen. Kinderen moeten voldoende vitaminen en mineralen binnenkrijgen, zodat hun lichaam deze kan gebruiken wanneer het deze voedingsstoffen nodig heeft.

Het probleem is dat de meeste ouders vaak niet de tijd nemen om ervoor te zorgen dat hun kinderen genoeg binnenkrijgen van de voedingsstoffen die voor hen belangrijk zijn. Als kinderen niet genoeg calorieën of voedingsstoffen binnenkrijgen, worden ze minder gezond en lijden ze waarschijnlijk aan een of andere ziekte. Een teveel aan calorieën en slechte voeding kan leiden tot zwaarlijvigheid, een slechte gezondheid en andere ernstige medische aandoeningen. Dus, als je je kinderen de beste kans wilt geven op een lang, gezond leven, moet je nu beginnen met een gezond eetplan!

Contact

health

Nieuwsbrief